...

Forbes: Комплексът със седемте планини

Forbes: Комплексът със седемте планини

Източник : Forbes Bulgaria

Lozenitsa Estate ще е комплекс от бъдещето. Какво означава това, как мисълта за бъдещето беляза идеите, строителството и цялата визия?

Връзката човек–природа е в основата на нашата визия за бъдещето. Цялата идея на комплекса се вписва в заобикалящата ни среда, което означава да бъдем колкото се може по-близо до природата и в синхрон с нея.

Ще дадем възможност на посетителите ни да се потопят в една невероятна, различна атмосфера, която със сигурност ще нарекат своето място. И ще искат да се връщат отново и да разказват за него.

Комплексът, който ще се простира на 500 декара в Мелнишкия регион, няма по никакъв начин да наруши естествената среда. Ако видите мястото преди строителството и след неговото завършване, ще разберете за какво говорим. Промяната ще е минимална.

Стаите на хотела, къщите, винарната излизат буквално от земята. С вкопани покриви, всичко е балансирано, а материалите, които ще използваме, се стремим да са 90% естествени, като камък, дърво, глина.

Кои са основните предимства на Lozenitsa Estate, с които очаквате да привлечете интерес?

Природа, преживяване, храна. Това са три от основните компоненти за щастието на човек. В Lozenitsa Estate ще има и от трите в изобилие. Комплексът ще разполага със собствена мандра, ферма за животни, овощни и зеленчукови градини.

Искаме 90% от всичко, което гостите ще консумират, да е произведено от нас и да знаят, че няма вредни субстанции, не са прилагани изкуствени торове, пестициди. Като добавим към това многото забележителности в района и страхотните вина, интересът, вярваме, че ще е заразителен.

Комплексът е в едно от най-красивите кътчета на България. Как съчетавате удобства, обслужване и природни дадености за едно качествено преживяване на гостите?

През последните години се наблюдава една доста тъжна тенденция, която много ни тревожи – отдалечаването на хората от земята. Питайки ги кога за последен път са си накаляли ръцете, кога са пипнали пръст, често отговорът е „преди години“. Загубих­ме връзката със земята. С Lozenitsa Estate искаме да променим това, макар и малко.

И ще го направим, като започнем с децата. Ще има специален кът за тях, който ще предлага игри и забавления, някои от които с образователен характер. Ще им покажем какво дава земята, когато се грижиш за нея.

Ще видят как се бере гроздето, как се раждат плодните дръвчета. Ще си откъснат домат, краставица. Ще изоставят екраните. Родителите пък ще имат възможност да си починат, да се насладят на хубаво вино, на гледките и чистия въздух.

Комплексът разполага с огромен парк, който следва естествения релеф и форми. Има различни зони от тераси, подпрени с камък или с естествени откоси.

През стар лозов масив влизаме в спокойна паркова зона, която предлага отмора, глътка въздух и красиви гледки, отделяйки винарната, хотела и ваканционните къщи. Слизайки по терена през ароматни масиви от лавандула, розмарин и сантолина, стигаме до скрита в зеленина точка с вода, която нарекохме естествено водно езеро, в което може да поплуваш.

В подбора на растителността е търсен целогодишен ефект с видове, осигуряващи редуващи се фази на цъфтеж и декоративност. И всичко това е сред лозята.

Разкажете за хотелската част, какво да очакват гостите?

Архитектурата на хотела е запомняща се. Разположен е на четири нива, голяма част от които са вкопани, живописно са плъзнали по хълма като естествени природни гънки на терена, всяка с различни очертания според релефа. Това, което е особеното и специфичното при нас, е, че даваме пространство и свобода на хората, които ще ни посещават.

Нашите стаи и апартаменти са от 80 квадратни метра нагоре, като във всеки има жива градина, която е в стаята на помещението, под открито небе, където гостите могат да релаксират близо до природата. Това е тяхната градина. Такива градини има във всичките помещения.

Отделно в самия хотел има кътове и места за релаксация, групови занимания, винени дегустации. В най-високата част в комплекса има ресторант, който е с 360-градусова гледка. Гостите ще могат да виждат заобикалящите ги планини, Мелник. Погледът при ясно време ще стига до Гърция.

Това е място, от което някои казват, че се виждат седем планини, други казват – девет, но най-добре е да дойдат и сами да ги преброим. Ресторантът ще предлага висококачествена кухня с фермерски продукти, собствено производство, енотека с неповторими вина.

Защо решихте да има и жилищна част. Какви удобства ще получат бъдещите собственици?

За всеки по нещо, по всяко време. Това е идеология, която през годините сме видели, че работи. Такава е и идеята за жилищна част. Хората в България обичат да имат собственост и ние ще им я предложим. Жилищната част сме я разделили на две – ваканционни къщи и семейни.

Първите са за хора, които искат да използват удобствата на комплекса като храна, спорт, забавления. Те ще са с площ от 160 до 200 кв. м. И ще имат спалня, кът за хранене и хол. Пред всяка една от тези къщи ще има мини басейн, който ще е с минерална вода. Семейните къщи ще са за хора, които искат да прекарват повечето време в имота. Да си готвят, да съби­рат приятели.

Те ще предоставят всички удобства на един модерен дом.

Отделно в комплекса ще има 5-звезден къмпинг, който ще е на тераси, за да може всяка каравана да има гледка. Ще има аквапарк с басейни около 3 хил. кв. м, който ще е отворен и за външни посетители.

Лозница е в един от най-популярните винени региони на България. Ще открием ли традицията на винопроизводството в Lozenitsa Estate?

Не само ще я открием, но ще се опитаме да го популяризираме и надградим.

Ще изградим винарна с капацитет 250 хил. бутилки. 70% от сортовете ще са местни, а останалите 30 ще са не чак толкова познати у нас, с които ще се опитаме да надградим качествата.

Намирайки се в долината на река Струма, известна с това, че е винен регион, в който има най-много сортове, се обединяваме с другите производители и търговци и създаваме сдружение.

Неговата цел е да популяризира сортовете вино в региона, типични български марки, едно наследство, което е създавано, утвърждавано и тествано.

Отделно искаме да покажем на българите, че Мелнишкият регион е сред най-красивите в България.

За втора година ще организираме събитие в района на комплекса в дните между Петровден и Джулай морнинг (29 юни – 1 юли), на което очакваме хиляди хора, които да се запознаят с качествените вина и храна и да се докоснат до невероятната природа.

Разкажете повече за това събитие. Какво да очакват посетителите?

Както споменахме събитието ще се проведе за втора поредна години и цели да затвърди Мелнишкия регион като един от най-разнообразните и наситени с култура и ценности, не само в България, а и на Балканския полуостров.

През миналата година направихме незабравима вечеря за 200 гости, които можаха да се насладят на неповторима програма, съчетана с деликатни мезета и първокачествено вино, всичко това насред лозята. Тази година ще надградим значително мероприятието.

В програмата сме подготвили музикални изпълнения, състезания, арт фестивал, фермерски пазар, вкусна храна от известни шеф готвачи и много вино. Както повелява традицията, ще има специални кътове с огньове, веселие и танци до зори.

За различните вкусове и преживявания ще има обособени четири зони – Централна зона, Барака Бар ВИП зона, Фолк зона и Къмпинг/Рок зона. За желаещите да посрещнат July Morning сред приказната красота на Лозеница Естейт ще има специална изненада – 20 палатки за гостите на събитието ще бъдат поставени на най-високото място сред лозята, с 360-градусова гледка към заобикалящите ги седем планини.

Нека заедно да отпразнуваме един от най-колоритните български празници и посрещнем юлското слънце по един по-различен начин!

Източник: https://forbesbulgaria.com/2023/06/09/lozenitsa-estate-complex-with-the-seven-mountains/

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.